Quantcast
Channel: Opiskelijat äänessä – Studenterna berättar
Viewing all articles
Browse latest Browse all 94

Kaikki irti yliopiston kansainvälisyydestä – lue miten!

$
0
0

Minä: Sonja Sirviö
Opinnot: Yhteiskunnallisen muutoksen maisteriohjelma
Valinnaiset aineet: Yhteiskuntapolitiikka, Valtio-oppi, Sukupuolentutkimus, Viestintä, Kehitysmaatutkimus

Aloitin opintoni valtiotieteellisessä tiedekunnassa syksyllä 2014.  Harkitsin hetken hakisinko ulkomaille, mutta ilmainen opiskelu Suomessa vei lopulta voiton. Päätin jo valmennuskurssilla Helsingin yliopiston opiskelijoiden tarinoita kuunnellessani, että aion ottaa kansainvälisyydestä kaiken irti, mikäli pääsen sisään. Näin olenkin tehnyt, lue alta miten!

Opintomatkat Istanbuliin ja Tbilisiin

Opintomatkat Istanbuliin ja Tbilisiin olivat ensimmäisiä kosketuksia yliopiston tarjoamaan kansainvälisyyteen Suomen rajojen ulkopuolella. Helsingin liopisto tuki rahallisesti matkoja jotka toteutimme ainejärjestöni kanssa. Matkaan lähdettiin ennakkoluulottomalla asenteella rinkat selässä, ja välillä nukuttiin hostellien sijasta busseissa. Samanhenkiset opiskelijakaverit ja hyvä
ryhmähenki tekivät matkoista unohtumattomat.

Vaihto-opintoja Isossa-Britanniassa

Vaihtoopiskelun kautta pääsin syventämään opintojani Lontoon UCL:ssa. Yliopistokulttuuri, kampus ja kurssit poikkesivat Suomen
koulutusjärjestelmästä, mikä oli mielenkiintoista huomata. Kirsikkana kakun päällä on tietenkin se, että Lontoosta löytyy jatkossakin ilmainen yöpaikka opiskelijakavereiden kautta, mikäli sinne eksyy.

Yliopistoharjoittelu Keniassa

Kolmen kuukauden yliopistoharjoitteluni suoritin Suomen suurlähetystössä Nairobissa, jonka opiskelu Helsingin yliopistossa mahdollisti. Tämä oli
ensimmäinen työpaikkani tulevaisuuteni unelma-alalla. Nairobissa sijaitsee yksi neljästä YK:n päämajoista ja työni keskittyikin juuri YK asioihin. YK:n kansainvälinen ilmapiiri ja Suomen edustaminen kokouksissa opettivat minullevaltavasti diplomaattiurasta ja mahdollisti kesätyöpaikan ulkoministeriöstä.

Kaiken tämän lisäksi neljän kuukauden kesälomat vierähtivät Kreetalla
matkaoppaana ja vapaaehtoistöissä Indonesian slummissa ihmisoikeuksien parissa. Tämän lisäksi sain kesken opintojen viiden kuukauden mittaisen työtarjouksen New Yorkista jonka otin vastaan kiitos akateemisen vapauden. Kaikki nämä kokemukset lisäsivät työkokemustani, opettivat hyödyllisiä taitoja ja avasivat ovia töiden suhteen Suomeen palattuani.

Kotikansainvälisyys Helsingin yliopistossa

Kansainvälistä kosketusta opintoihin voi löytää myös yliopiston seinien sisältä. Esimerkiksi tuutorina toimiessani tutustuin kansainvälisiin opiskelijoihin ja englannin kielis-ten kurssien kautta kielitaito karttui entisestään. Yliopistolta löytyy lukuisia ainejärjestöjä, joiden toiminta on kansainvälistä ja jotka järjestävät opintomatkoja jäsenilleen.

Mahdollisuuksia riittää vielä maisterivaiheen opinnoissakin

Siirryin alkuvuodesta maisterivaiheeseen, joten opintojani on jäljellä vielä muu-tama vuosi. Haaveena olisi vielä toteuttaa maisterivaiheen vaihto Euroopanulkopuolella ja 6kk harjoittelu Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus, CIMO:n kautta.

Koko yliopistoajastani olen viettänyt noin puolet ulkomailla, jonka yliopisto on mahdollistanut. Päätös hakea Helsingin yliopistoon on varmasti ollut yksi parhaimpia päätöksiä joita olen tehnyt, sillä yliopiston kautta saatava rahallinen tuki on mahdollistanut jatkuvan reissaamiseni. Kielitaitoni, sosiaaliset suhteeni ja maailmankuva on ainakin laajentuneet viimeisten vuosien ajan CV:sta puhumattakaan.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 94

Trending Articles